PiparkoogitrühvlidFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
16. veebruar 2015, 03:33

Piparkoogitrühvlid

Veel sobib teha piparkoogimaitselisi maiustusi. Valmista trühvlid piisavalt varakult ja hoia serveerimiseni külmas.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g Tume šokolaad
1 dl Rõõsk koor 35%
0.5 tl Piparkoogimaitseaine
1 tl Mesi
2 tl Või
1 dl Kakaopulber

Valmistamine

1. Kuumuta koor kastrulis, lisa tükeldatud šokolaaad, piparkoogimaitseaine ja mesi. Kuumuta segades, kuni šokolaad ära sulab. Lisa või ja sega läbi. Tõsta mass u 15 x 20 cm fooliumvormi või fooliumiga kaetud karpi-vormi.

2. Lase üleöö külmas seista. Võta külmast ja lõika 1 x 1 cm kuubikuteks.

3. Sõelu kakao taldrikule ja veereta kuubikuid kakaopulbris, kuni need on üleni kaetud. Hoia serveerimiseni külmas.