Nädala kook

Kama-vaarika-toorjuustukook 

Angeelika Kang, 23. veebruar 2015, 04:35
Kama-vaarika-toorjuustukookFoto: Angeelika Kang
Meie au ja uhkus kama leiab selles tarretatud juustukoogis väärilise partneri kodumaise õunaveini näol. Hea idee vabariigi aastapäeva lauda kaunistama.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
130 g Või
0.75 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 tk Munakollane
50 g Tume šokolaad
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
TÄIDIS
10 tk Želatiinileht
400 g Maitsestamata toorjuust
2.5 dl Tuhksuhkur
1.5 tl Vanillsuhkur
1 dl Dessertvein
1.5 dl Hapukoor
2 dl Kamajahu
2 dl Rõõsk koor 35%
PEALE
300 g Külmutatud vaarikad või muud marjad
4 tk Želatiinilhet
3 dl Õunamahl

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa munakollane ja sulatatud šokolaad. Jätka vahustamist, tõsta juurde jahu-soolasegu.

2. Määri tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.

3. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Pigista kuivaks ja sulata vähese koguse kuuma veega.

4. Sega toorjuust, tuhksuhkur, vanillsuhkur, dessertvein, hapukoor ja kamajahu ühtlaseks massiks. Lisa jahutatud želatiinisegu ja sega läbi. Kõige lõpuks pane juurde vahustatud koor. Vala täidis vormi ja lase tarretuda 6 tundi kuni üleöö.

5. Pane kattekihi želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Kuumuta mahl ja sega hulka želatiinilehed.