Rohkete ürtidega singi-juustu-calzoneFoto: Tarmo Virkus
Itaalia köök
9. veebruar 2015, 03:16

Rohkete ürtidega singi-juustu-calzone

Calzone on teisisõnu kinnine pitsa. Kogu täidis küpseb tainatasku sees hästi mahlaseks ning süüa võib seda otse käest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
450 g Nisujahu
20 g Värske presspärm
330 ml Käesoe vesi
1 tl Sool
1 spl Pruun suhkur
100 ml Oliiviõli
120 g Täisteranisujahu
300 g Sink
250 g Mozzarella
250 g Kirsstomatid
Värske basiilik
Värske tüümian
Värske petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Valmista pitsatainas: aseta kaussi 450 g nisujahu, lisa vähese sooja veega vedeldatud pärm ning tainast kogu aeg segades-sõtkudes osade kaupa käesoe vesi. Sõtku seni, kuni moodustub ühtlane tainas. Aseta tainas sooja kohta rätiku või kile alla kerkima, ideaalis võiks selle jaoks 3–5 tundi aega olla.

2. Kerkinud tainas kalla jahusele pinnale, lisa sool, suhkur, osade kaupa oliiviõli ning täisteranisujahu ning sõtku sellest ühtlane ja läikiv tainas, mis lööb nii laua kui ka käte küljest lahti. Jäta sooja kohta kaetuna veel tunniks kerkima.

3. Tükelda sink, rebi mozzarella väikesteks tükkideks, poolita kirsstomatid ning lisa hakitud ürdid. Sega täidis 50 ml oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning lase veidi aega seista.

4. Rulli tainast 4 õhukest 0,5 cm paksusega pitsapõhja. Aseta igale kettale neljandik täidisest, määri pool tainaäärtest veega ning aseta teine pool täidisele katteks. Suru tainaääred kinni, näiteks kahvliseljaga vajutades.

5. Tõsta täidetud calzone’d ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi käes 20 minutit. Lase ahjust võttes veidi jahtuda ning serveeri soojalt koos värske salatiga.