Kiudainerikkad toidud

Seene-oasalat 

Britt Paju, 2. veebruar 2015 05:16
Seene-oasalatFoto: Britt Paju

Koostisosad
200 g Türgi oad
200 g Soolaseened
3 tk Keedetud kartul
1 dl Hapukoor
2 spl Majonees
5 tk Roheline sibul
Till

Valmistamine

1. Olenevalt seente soolasusest loputa või leota need.

2. Lõika oakaunadel otsad maha ja lõika kaunad 3–4 cm pikkusteks juppideks. Keeda ube enne keema lastud, soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Kurna sõelal ja vala üle külma veega, et ubade värv säiliks. Lase jahtuda.

3. Haki seened ja lõika kartul kuubikuteks. Vala kaussi ning lisa oad ja roheline sibul.

4. Sega kokku hapukoor, majonees ja till ning vala ülejäänud komponentidele. Sega ja lase enne serveerimist vähemalt tund aega maitsestuda.