Kiudainerikkad toidud

Kihiline magustoit rukkileivaga 

Britt Paju, 2. veebruar 2015, 05:02
Kihiline magustoit rukkileivagaFoto: Britt Paju

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Šokolaadi-toorjuustukreem (Farmi)
2 dl Vahukoor
4 dl Vedelam pohlamoos
200 g Tahkem rukkileib
40 g Või
2 spl Suhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
Tume šokolaad
Külmutatud pohlad

Valmistamine

1. Riivi leib, millelt on koorik eemaldatud. Sulata pannil või ja pruunista leib, lisa suhkur ja kardemon ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Jahuta.

2. Vahusta toatemperatuuril pehmenenud toorjuust. Teises nõus vahusta vahukoor ja sega see ettevaatlikult toorjuustu hulka. Maitse. Kui oled suurem magusasõber, võid lisada kreemi hulka pisut tuhksuhkrut.

3. Lao magustoidupokaalidesse või klaasidesse kihiti leivapuru, pohlamoos ja toorjuustusegu. Korda, kuni komponente jagub, toorjuustu-vahukooresegu jäägu aga viimaseks.

4. Riivi peale tumedat šokolaadi ja kaunista pohladega.

Šokolaadise toorjuustukreemi asemel võid kasutada ka tavalist toorjuustu, millele lisa sama koguse puhul vahustades 1 sl kvaliteetset kakaopulbrit, 2 sl tuhksuhkrut ja paar sl riivitud tumedat šokolaadi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee