Marjakorvikesed vanillikreemigaFoto: Katrin Press
Prantsuse köök
2. veebruar 2015, 02:10

Marjakorvikesed vanillikreemiga

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Filotainaleht
40 g Või
KREEM
530 ml Piim
Sool
60 ml Suhkur
3 spl Maisitärklis
2 tk Munakollane
1 tl Vanilliekstrakt
1 spl Või

Valmistamine

1. Pane potti 470 ml piima ja sool. Raputa sisse suhkur, aga ära sega, kuumuta üle keskmise kuumusel keemiseni. Ühenda allesjäänud 60 ml piima ja tärklis, lisa munakollased ja sega hoolikalt. Kui piim läheb keema, võta pott tulelt ja sega sisse paksendav segu.

2. Tõsta pott uuesti tulele ja kuumuta 1 minut. Eemalda siis pliidilt ning sega sisse vanilliekstrakt ja või. Lase täielikult jahtuda.

3. Sulata korvikeste pintseldamiseks või. Eemalda filotainas pakendist, rulli lahti ja võta vajaminevad 4 lehte. Lõika lehed pikkupidi kolmeks ja laiupidi neljaks, nii et tekib 12 neljakihilist ruutu. Kata kohe niiske käterätiga.

4. Tõsta üks ruut enda ette, eemalda üks kiht, pintselda see võiga, tõsta peale teine kiht, pintselda võiga, seejärel samamoodi kolmas ja neljas. Tainaruudud võid tõsta täpselt kohakuti või ka nii, et iga kihi nurgad jäävad eri kohta.

5. Suru neljakihiline tainaplaat muffinivormi süvendisse ja valmista samal viisil kõik 12 korvikest.

6. Küpseta 180-kraadises ahjus 5–10 minutit. Jahtunud korvikesed täida pritskoti abil kreemiga ja kaunista marjadega.