Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 tk Jahutatud küülik (u 1.3 kg)
4 spl Nisujahu
Võid ja õli
2 tk Sibul
5 tk Küüslauguküüs
1 tk Sidrun
500 g Seened (soovi korral)
2 dl Punane vein
5 dl Puljong või vesi
3 spl Pohlamoos
1 tl Majoraan
1 tl Tüümian
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Lõika küülik kuueks suuremaks tükiks, maitsesta soola ja pipraga. Veereta lihatükke jahus, pruunista pannil või ja õli segus. Tõsta lihatükid ahjupotti.
2. Aseta peale sektoriteks lõigatud sibulad, pooleks lõigatud küüslauguküüned, sidruniviilud, soovi korral seened, majoraan ja tüümian.
3. Lisa vein, moos ja puljong. Leent peab olema nii palju, et liha on kaetud.
4. Hauta kaane all pliidil või umbes 175kraadises ahjus, kuni liha on pehme (kuni 2 tundi).
5. Viimistle maitse vajadusel veel soola-pipraga.
Kommentaarid (0)