Lihatoidu retseptid

Küülikuraguu 

Lia Virkus, 15. detsember 2014, 03:39
KüülikuraguuFoto: Jaan Heinmaa
Küülikut võiks valmistada võimalusel puuahjus ja malmpotis, seal haudub ta eriti pehmeks ja mahlaseks. Sidrun ja pohlamoos annavad küülikulihale imehea maitse. Kui oled seenesõber, võid neidki potti lisada.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Jahutatud küülik (u 1.3 kg)
4 spl Nisujahu
Võid ja õli
2 tk Sibul
5 tk Küüslauguküüs
1 tk Sidrun
500 g Seened (soovi korral)
2 dl Punane vein
5 dl Puljong või vesi
3 spl Pohlamoos
1 tl Majoraan
1 tl Tüümian
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika küülik kuueks suuremaks tükiks, maitsesta soola ja pipraga. Veereta lihatükke jahus, pruunista pannil või ja õli segus. Tõsta lihatükid ahjupotti.

2. Aseta peale sektoriteks lõigatud sibulad, pooleks lõigatud küüslauguküüned, sidruniviilud, soovi korral seened, majoraan ja tüümian.

3. Lisa vein, moos ja puljong. Leent peab olema nii palju, et liha on kaetud.

4. Hauta kaane all pliidil või umbes 175kraadises ahjus, kuni liha on pehme (kuni 2 tundi).

5. Viimistle maitse vajadusel veel soola-pipraga.