Kiudainerikkad toidud

Jõulukapsas seentega 

Andra Kalda, 3. detsember 2014, 03:35
Jõulukapsas seentegaFoto: Andra Kalda
Purki kaanetatuna säilib jõulukapsas pikka aega.

Koostisosad
1 kg Toores hapukapsas
4 spl Õli
2 spl Suhkur
1.5 tl Sool
110 g Suitsupeekon
400 g Külmutatud seened (puravik, kukeseen, kitsemampel)
2 tk Sibul
250 ml Vesi

Valmistamine

1. Tõsta kapsas hautamispotti, sega juurde õli, suhkur ja sool.

2. Vala peale vesi ning küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund.

3. Pruunista tükeldatud peekonit pannil, lisa ka viilutatud sibul. Kui viimane hakkab klaasjaks muutuma, siis pane

pannile eelnevalt sulatatud ja veest tühjaks pigistatud seened.

4. Kui kapsas on tund aega ahjus olnud, siis sega juurde praetud peekoni-sibula-seenesegu ja küpseta kapsast vahepeal segades ilma kaaneta veel 20–30 minutit.