Mädarõikamütsiga lõheFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
10. november 2014, 04:55

Mädarõikamütsiga lõhe

Koostisosad
4 tk Lõhefileelõik
Sool
Must pipar
MÜTS
5 tk Keskmine kartul
1 dl Soe piim
100 g Sulatatud või
3 spl Mädarõigas
4 spl Riivsai
Sool
KASTE
1 spl Oliiviõli
1 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Šalottsibul
2 dl Rõõsk koor 10%
1 spl Mädarõigas
2 spl Hakitud basiilik

Valmistamine

1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja tambi pudruks. Lisa soe piim, 3 sl sulavõid ja Mädarõigas. Sega nii kaua, kuni püree on ühtlane ja kreemjas.

2. Maitsesta lõhetükid soola ja pipraga ning tõsta ahjuplaadile. Määri kõigile võrdselt peale kartulipüreed, puista üle riivsaiaga ning nirista peale ülejäänud sulavõi.

3. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri kastmega, mille tarvis prae hakitud küüslauku ja sibulat pannil õlis 30 sekundit.

4. Kalla juurde koor, maitsesta soolaga ja lase mõni minut keeda. Lõpuks sega juurde mädarõigas ja hakitud basiilik.