Itaalia köök

Valge ja tumeda šokolaadi tiramisu 

Pille Enden, 17. november 2014, 04:16
Valge ja tumeda šokolaadi tiramisuFoto: Jaan Heinmaa
Valge ja tume šokolaad, vaarikad ja mahe kreem – vastapandamatu kooslus!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
40 min + 2 tundi külmkapis

Koostisosad
100 g Valge šokolaad
3 dl Vahukoor
2 tk Muna
3 spl Suhkur
500 g Mascarpone
1.5 dl Kange kohv
1 dl Kohviliköör
24 tk Biskviitküpis (Savoiard vm)
250 g Vaarikad (värsked või külmutatud)
0.75 dl Vahukoor

Valmistamine

1. Sulata valge šokolaad vesivannil. Lase pisut jahtuda.

2. Vahusta koor ja sega šokolaadiga.

3. Vahusta munad 2 sl suhkruga, klopi juurde mascarpone. Sega vähehaaval šokolaadi hulka.

4. Sega kohv, kohviliköör ja 1 sl suhkrut. Kasta 8 küpsist kohvisse ja lao alusele.

5. Peale määri pool mascarponest ja tõsta peale pooled vaarikad. Teine kiht tee 8 niisutatud küpsisest, ülejäänud mascarponest ja vaarikatest. Peale pane viimased 8 kohvisse kastetud küpsist.