Kiudainerikkad toidud

Taimetoitlase tatra-kapsarullid 

Siiri Kirikal, 17. november 2014 03:53
Taimetoitlase tatra-kapsarullidFoto: Jaan Heinmaa

Koostisosad
1 tk Väike kapsas
1 tk Sibul
2 tk Porgand
Seemned ja hakitud pähklid
Tatar
Keev vesi
Sool
Must pipar
Salvei
Ürdid
Muskaat

Valmistamine

1. Auruta väikesemat mõõtu kapsapea poolpehmeks, võta suured lehed võimalikult tervelt ära.

2. Haki sibul ja porgandid ning prae kuiva tatraga kiiresti läbi. Vala juurde keev vesi ja keeda segu pehmeks.

3. Lisa sinna veel seemneid ja hakitud pähkleid ning maitsesta tatrasegu salvei, pipra ja soolaga.

4. Võta kapsalehed ning tee neist tatramassiga sellised rullid nagu tavaliste kapsarullide puhul.

5. Tõsta rullid ahjuvormi. Vala üle ürtide, muskaadi ja soolaga maitsestatud hapukoorekastmega.

6. Küpseta ahjus valmis.