Eesti köök

Sealiha pirnide ja sinihallitusjuustuga 

Lia Virkus, 3. november 2014, 05:36
Sealiha pirnide ja sinihallitus juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Põnev kooslus, kus lihale annavad oma nüansi magushapud pirnid ja soolane sinihallitusjuust. Serveeri juurde kartuleid või riisi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
1 spl Õli
2 tk Punane sibul
2 tk Suur pirn
Rosmariinioks
650 g Seavälisfilee
50 g Sinihallitusjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori sibulad ja lõika 8 sektoriks. Koori pirnid ja lõika neljaks.

2. Kuumuta sibulat, pirne ja rosmariini pannil õlis umbes 5 minutit, kuni need hakkavad karamellistuma. Tõsta siis ahjuvormi.

3. Hõõru lihatükid maitseainetega sisse, pruunista pannil mõlemalt poolt ja tõsta samuti ahjuvormi.

4. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

5. Pane peale juustutükid ja küpseta veel 10 minutit, kuni juust on sulanud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee