Kiire tuunikalapastaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
6. oktoober 2014, 03:47

Kiire tuunikalapasta

Kooresed kastmed jäävad hästi külge lameda pinnaga pastadele, nagu on fusilli ja farfalle. Kiire ja tsitruselise maitsega võluv pasta.

Koostisosad
Oliiviõli
3 tk Mugulsibul
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
200 g Tuunikalakonserv vees
2 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Hakitud murulauk
400 g Fusilli- või tagliatelle-pasta
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta hakitud sibulat mõõdukas kuumuses pehmenemiseni. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa siis peenelt riivitud sidrunikoor ja -mahl, mõne aja pärast ka uunikala. Sega ühtlaseks.

2. Lisa rõõsk koor ning seejärel ka keedetud pasta ja murulauk.

3. Sega läbi ning vajadusel pane kreemisemaks tulemuseks juurde pisut pastakeeduvett ja peenelt riivitud parmesani. Serveeri kohe.