Aeglane metskitseraguu pastagaFoto: Jaan Heinmaa
Ulukiliha retseptid
6. oktoober 2014, 05:25

Aeglane metskitseraguu pastaga

Vihmasemal päeval toob kaua hauduv pada soojuse majja. Traditsioonide kohaselt sobib see tummine kaste õõnsate pastatoodedega, näiteks penne’ga, aga kõlbavad ka spagetid.

Koostisosad
800 g Metskitseliha
2 tk Mugulsibul
2 tk Porgand
2 tk Sellerivars
Rosmariin
Tüümian
2 dl Tomatikaste
1 dl Punane vein
Vesi või puljong
Parmesan
Sool
Must pipar
Täisteraspagetid või penne-pasta (serveerimiseks)

Valmistamine

1. Haki liha peeneks. Tükelda aedviljad kuubikuteks. Prae haudepotis õli sees liha pinnalt pruuniks, maitsesta soola ja pipraga ning jäta ootele.

2. Tõsta potti aedviljad ja maitseürdid ning kuumuta mõõdukas kuumuses poolpehmeks. Lisa siis liha ja tomatikaste ning sega hästi läbi.

3. Tõsta kuumust ning vala hulka vein. Mõne aja pärast kalla juurde nii palju vedelikku, et see toiduained kataks, ning hauta mõõdukas kuumuses, kuni liha on lagunemiseni pehme.

4. Sega hulka keedetud pasta ja serveeri kohe, näiteks parmesaniga ülepuistatult.