Toekas pastaomlettFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. oktoober 2014, 03:53

Toekas pastaomlett

Hõlbus pastaroog, mis komponentide poolest meenutab pasta carbonara’t. Sellise valmistuskäiguga sobib kasutada üksnes kiirelt küpsevat toorpastat või juba valmis keedetud pastat. Kõikvõimalikud maitsestatud oliiviõlid on siin väga sobivad.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Toorsuitsupeekon
3 tk Mugulsibul (väike)
200 g Toorpasta
1 tk Paprika
7 tk Muna
3 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Maitseroheline

Valmistamine

1. Tükelda sibul ja peekon ning prae kuni sibula pehmenemiseni.

2. Tõsta segu küpsetusvormi põhjale ning laota peale pasta ja paprikaviilud.

3. Klopi munad rõõsa koore või piimaga, maitsesta ning vala vormi ülejäänud ainete peale.

4. Piserda üle õliga ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit ehk muna hüübimiseni. Serveeri kohe.