Eesti köök

Vintis küülik 

Eia Uus, 6. oktoober 2014, 03:30
Vintis küülikFoto: Krõõt Tarkmeel

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Küülik
Šampinjonid
3 tk Porgand
Tüümian
Pune
2 tk Sibul
Küüsluak
1 pdl Valge vein
Või
Rõõsk koor 35% (soovi korral)
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pane küülik ahjupotti. Lisa poolitatud seened, piklikud porganditükid, pune ja tüümian, rohmakalt lõigutud sibul ja küüslauguküüned – näeb välja nagu jänes metsas!

2. Vala üle pudeli veiniga.

3. Kata pott kaanega ja küpseta 180-kraadises ahjus kuni 2,5 tundi. Soovi korral lisa leemele rõõska koort.

4. Maitsesta soola ja pipraga.