Võimalikult värviline kinoaFoto: Krõõt Tarkmeel
Kiudainerikkad toidud
6. oktoober 2014, 04:31

Võimalikult värviline kinoa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
Värvilisi värskeid ja/või sissetehtud köögi- ja puuvilju (nt kirsstomatid, suhkruherned, punane sibul, veriapelsin, paprika, spargel, pähklid)
250 g Kinoa
Oliiviõli
Seedermänni seemned
Kalamata oliivid
Kapparid
Apelsinimahl
Veini- või siidriäädikas
Sool

Valmistamine

1. Keeda kinoad nagu pakil kirjas (u 12 min). Maitsesta soola ja oliiviõliga.

2. Kuni kinoa keeb, poolita kirsstomatid ja suhkruherned. Tükelda punane sibul ja veriapelsin.

3. Tükelda ka kollane paprika ning prae kergelt võis, et tekstuur muutuks põnevamaks.

4. Pruunista pannil seedermänni seemned.

5. Sega kõik kokku, lisa mustad Kalamata oliivid ja kapparid.

6. Lisa sorts apelsinimahla ning veini- või siidriäädikat, sega.

HEA TEADA!

* Nagu paljude teraviljade puhul, jääb kinoa maitsvam, kui ei keeda päris pudruks.

*Kinoasalatil on lõputult variatsioone. Pane kokku erinevad tekstuurid ja maitsed (krõmpsuv magus suhkruhernes, soolane oliiv, äädikane kappar, kiulise tekstuuriga mahlaplahvatus ehk apelsin jne).

*Kinoasalati võid teha ka punasest kinoast, keeta mitte vee, vaid puljongiga; panna sisse suvikõrvitsat, avokaadot, kurki, porgandit, riivitud sidrunikoort, tšillit, münti, punet, beebispinatit, peterselli, laimimahla, röstitud mandleid, seesamiõli, värsket tüümiani, kikerherneid, ube, peeti, fetat, vähisabasid vm.