Meepart mesiste viigimarjadegaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
29. september 2014, 03:43

Meepart mesiste viigimarjadega

Mesi ja pardiliha – need kaks moodustavad suurepärase maitsekoosluse. Krõbeda pardikoiva kõrvale sobivad hõrgud viigimarjad.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 2 tundi maitsestumiseks + 1 tund ahjus

Koostisosad
2 tk Pardikoib
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
4 spl Mesi
Sool
Must pipar
8 tk Viigimari
KASTE
2 spl Mesi
2 spl Palsamiäädikas

Valmistamine

1. Määri pardikoivad soola ja pipraga ning pane paariks tunniks külmkappi maitsestuma.

2. Tõsta koivad ahjupannile. Pressi kaussi ühe sidruni ja ühe apelsini mahl ning sega hulka 3–4 sl mett. Vala pool meemahlasegust pardile.

3. Küpseta koibi 180-kraadises ahjus 30 minutit. Siis vala peale ülejäänud mahl ja küpseta veel 30 minutit.

4. Tõsta viimaseks veerandtunniks ahjupannile ka poolitatud viigimarjad ja kasta praeleemega.

5. Sega mesi ja palsamiäädikas ning nirista serveerimisel viigimarjadele.