Mesine kaalika-lihavormFoto: Jaan Heinmaa
Lambaliha retseptid
29. september 2014, 02:33

Mesine kaalika-lihavorm

Kaalikale ja lihale teeb annus mett ainult head.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1,5 tundi ahjus

Koostisosad
750 g Kaalikas
2 tk Sibul
500 g Pehme sea- või lambaliha
Hakitud petersellilehed
4 spl Mesi
5 dl Köögiviljapuljong
3 dl Kohvikoor 10%
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori kaalikad ja lõika 1,5 cm suurusteks kuubikuteks.

2. Lõika liha kuubikuteks ja haki sibulad.

3. Kuumuta sibulat 3–4 minutit, kuni see pisut pehmeneb, ja vala vormi.

4. Pruunista lihakuubikud ja vala samuti vormi. Lisa vormi kaalikatükid ja petersell ning sega läbi.

5. Sega omavahel puljong, mesi, pipar ja sool ning vala teiste ainete peale.

6. Lisa nii palju puljongit, et kõik vormis olev on kaetud.

7. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 1,5 tundi või kuni kaalikad on pehmed.

8. Siis sega hulka kohvikoor.