Pirni-šokolaadi rullbiskviitFoto: Eva Palu
Nädala kook
22. september 2014, 04:45

Pirnine rullbiskviit šokolaadiga

Koostisosad
6 tk Muna
150 g Nisujahu
1.6 dl Suhkur
3 tk Pirn
2 spl Sidrunimahl
KREEM
175 g Tume šokolaad
200 g Toorjuust
2 dl Rõõsk koor 35%
4 spl Tuhksuhkur

Valmistamine

1. Pese pirnid (ära koori), lõika pooleks ja eemalda noaga pirnisüdamikud. Viiluta pirnid õhukeseks ja pintselda koheselt sidrunimahlaga. Pane ootele.

2. Eralda munakollased ja –valged. Mikserda valged pehmeks vahuks, nirista sisse suhkur. Vahusta, kuni oled saanud tugeva ja ühtlase munavalgemassi. Klopi või mikserda kergelt lahti munakollased. Sega munakollased ja -valged. Sõelu sisse jahu ja sega ettevaatlikult läbi.

3. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber ja puista sellele ühtlase kihina umbes 1 spl suhkrut. Aseta ühele poolele (piklikumale osale) viilutatud pirnid. Kalla peale biskviiditainas. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

4. Kummuta biskviit koheselt puhtale küpsetuspaberile, millele oled puistanud ühtlase kihina 1 spl suhkrut. Eemalda küpsetamisel abiks olnud paber. Keera biskviit nüüd sedapidi, et pirnidega pool oleks allpool. Keera biskviit koos paberiga rulli ja jäta jahtuma. Pirnidega pool peab nüüd ülespoole jääma.

5. Kreemiks kuumuta koor keemiseni ja tõsta pliidilt. Haki šokolaad, lisa koore sisse  ja sega, kuni šokolaad on sulanud ja kreem ühtlane. Sega sisse toorjuust ja suhkur, jäta jahtuma. Määrimiseks on see valmis, kui konsistents on tahkem ja määritav s.t. mitte enam vedel.

6. Kui kreem ja biskviidirull on mõlemad jahtunud, rulli biskviit lahti ja määri selle seesmine kiht šokolaadikreemiga. Rulli tagasi kokku, seekord ilma paberita, ja aseta külmikusse 2-3 tunniks tahenema. Külmikus taheneb kreem hästi lõigatavaks.