Toiduuudised
10. september 2014, 08:35

Sööme rohkem juustu!

Valio Forte tootesari sai olulist täiendust, kui müügile jõuavad taassuletavas pakendis Forte Classico juustusnäkid, juustulaastud ja riivjuust. Samuti lisandub tükijuustu valikusse 16 kuud küpsenud Forte Superiore. 

Itaaliapärased kõvad juustud leidnud kindla koha eestimaalaste igapäevasel toidulaual, millele viitab eeskätt turumahu kahekordistumine viimase kahe aasta jooksul. „Meie suureks rõõmuks eelistavad Eesti inimesed itaaliapärastest kõvadest juustudest Võru juustumeistrite poolt toodetavat kodumaist Valio Fortet, mis on omas kategoorias ka turuliider,“ ollakse Valios uhked.

Kiire elutempo tingib vajaduse lihtsamate ja mugavamate lahenduste järele, mistõttu otsustatigi Forte juustust mugavustoodete seeria luua. Septembri algusest on müügil väikestes taassuletavates pakendites käsitööna valmistatud murtud juustusnäkid, salatile sobivad õhukesed juustulaastud ning riivjuust.

Seni oli poodides müügil kümme kuud küpsenud Forte ja Eesti Parima Piimatoote 2013 tiitliga pärjatud kahekümnekuuline Forte Speciale. Nüüd sai kümnekuune juust endale nimeks Forte Classico ja valikusse lisandus ka kuusteist kuud laagerdunud juust Forte Superiore. Laastud, snäkid ja riivjuust on valmistatud kümnekuusest Forte Classico juustust.

Valio Forte juust valmib suures osas juustumeistrite käsitööna ning selle tooraineks on puhas eestimaine lehmapiim, mis pärineb peamiselt Lõuna-Eesti piimafarmidest. Valio juustumeistrid õppisid itaaliapärase Forte juustu valmistamise kunsti Itaalias sealsete juustumeistrite käe all, kelle abil valmisid esimesed Forte juustukettad Võrus 2002. aastal.

„Kuni 2014. aastani küpsesid Forte juustud Itaalias Parma piirkonna juustukeldris. Sel kevadel rajasime Võru juustutehasesse spetsiaalse Forte juustulao, kus lõime samad tingimused kui seni meie juustukettaid majutanud Itaalia juustulaos. Nüüdsest küpseb meie hitt-juust siinsamas Eestis,“ lisab Valio Eesti turundusjuht Krista Kalbin.