Põldmarja-besee magustoitFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
22. september 2014, 03:15

Põldmarja-besee magustoit

Ülimalt lihtne ja maitsev maius, mida annab valmistada mis tahes marjadega. Vahukoor suhkrut ei vaja, magusat saab beseest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Põldmarjad
0.5 dl Suhkur
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 dl Vahukoor
1 dl Kreeka jogurt
300 g Beseepõhi

Valmistamine

1. Pane 200 g põldmarju kastrulisse, lisa suhkur, sidrunimahl ja 0,5 dl vett.

2. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda 10 min, kuni marjad on hästi pehmed. Keemise ajal aeg-ajalt sega.

3. Tõsta pliidilt ja püreesta. Jahuta püree.

4. Vahusta koor pehmeks vahuks ja sega jogurtiga.

5. Purusta besee, lisa marjad ja vahukoor. Sega kergelt läbi.

6. Jaga pokaalidesse ja tõsta peale püree.