Kaneeline pohlakookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
29. september 2014, 01:39

Kaneeline pohlakook

Pohlad ja kaneel on parim sügis-talvine kooslus, kuid muidugi saad kooki valmistada aasta ringi. Maitseb sama hea nii külmutatud kui ka värskete pohladega. Tervislikumat kooki soovides asenda 1 dl nisujahu täisterajahuga.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
40 minutit + 40 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
3 dl Spelta- või nisujahu
2 spl Demerara suhkrut
150 g Või (külmkapikülm)
2 spl Vesi (jääkülm)
TÄIDIS
3 tk Muna
2 dl Suhkur
2 dl Hapukoor
2 spl Nisujahu
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Kaneel
1 dl Pohlamoos
1 dl Värsked või külmutatud pohlad

Valmistamine

1. Mõõda suhkur ja jahu kaussi. Lisa külmad võikuubikud ja haki või näpi segamini. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainapalliks. Mugav on seda teha

köögikombainis.

2. Pane tainas kilesse ja pooleks tunniks külma.

3. Suru tainas 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus fooliumiga kaetult (et ääred alla ei vajuks) 10 minutit.

4. Täidise tegemiseks vispelda munad suhkruga. Lisa hapukoor, jahu, vanillsuhkrur, pohlamoos ja kaneel.

5. Laota eelküpsetatud põhjale pohlad ja kalla peale munavaht.

6. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit ja lase jahtuda.

Kaunista pohladega ja puista üle tuhksuhkruga.

Serveerimiseks vahukoort või vanillijäätist.