Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
200 g Kõrvits
50 g Või
3 tk Muna (suur)
2.5 dl Suhkur
2 spl Jahvatatud ingver
3 dl Nisujahu
1 spl Kaneel
2 tl Küpsetuspulber
ŠOKOLAADIGLASUUR
100 g Tume šokolaad
2 spl Vahukoor
VALGE GLASUUR
1 dl Tuhksuhkur
2 tl Vesi
Valmistamine
1. Koori ja riivi kõrvits. Sulata või.
2. Vahusta munad suhkruga ning sega juurde kõrvits, või ja ingver.
3. Sega omavahel kuivained (jahu, kaneel ja küpsetuspulber) ning sega tainasse. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse
koogivormi.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30‒35 minutit. Lase jahtuda.
5. Šokolaadiglasuuri valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, tõsta pliidilt, lisa tükeldatud šokolaad ja sulata segades.
6. Kalla glasuur koogile ja lase tahkuda.
7. Sega tuhksuhkur veega ja pritsi ämblikuvõrguna koogile.
Kommentaarid (0)