Taimetoidu retseptid

Ahjus küpsetatud muskaatkõrvits ricotta ja salveiga 

Lia Virkus, 15. september 2014, 04:08
Ahjus küpsetatud muskaatkõrvits Jaan Heinmaa

Koostisosad
1 tk Keskmise suurusega muskaatkõrvits
100 g Sinihallitusjuust
4 spl Ricotta
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Oliiviõli
2 spl Vahtra- või muu hele siirup
Sool
Must või valge pipar
2 tk Värske salvei oks

Valmistamine

1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.

2. Poolita kõrvits ja urgitse seemned lusikaga välja. Kaabi pisut sisu välja ja tükelda see.

3. Tõsta kõrvitsapoolikud ahjuvormi.

4. Sega sinihallitusjuust ricotta ja tükeldatud kõrvitsaga ning jaga segu kõrvitsapoolikutesse.

5. Pigista sidrunist mahla peale ning nirista peale oliiviõli ja siirupit. Laota peale ka salveilehed ning jahvata soola ja pipart.

6. Küpseta ahjus 35‒40 minutit, kuni juust on saanud kauni värvi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee