Nädala kook

Vale-ananassikompott ehk kõrvitsa - ebaküdooniakompott 

Lia Virkus, 15. september 2014 03:27
Vale-ananassikompottFoto: Jaan Heinmaa
Ebaküdooniat peetakse Eestimaa sidruniks, sest selles on palju C-vitamiini. Kõrvitsakompotile annavad ebaküdooniad eriti hea maitse ‒ meenutab silmad kinni süües lausa ananassi. Kogus 1 liiter.

Koostisosad
500 g Puhastatud ja tükeldatud kõrvits
100 g Puhastatud ja ribadeks lõigatud ebaküdoonia
3.5 dl Vesi
200 g Suhkur

Valmistamine

1. Keeda suhkrust ja veest siirup. Korja vaht ära.

2. Pane potti kõrvitsa- ja ebaküdooniatükid ning keeda tasasel tulel siirupis umbes 15‒20 minutit, et tükid jääksid pisut krõmpsuks.

3. Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.