Jämedatest rukkihelvestest puderFoto: Jaan Heinmaa
Hommikusöögi retseptid
15. september 2014, 02:44

Jämedatest rukkihelvestest puder

Siinse retsepti järgi saad valmistada putru ka teistest kiudainerikastest jämedatest helvestest, näiteks spelta- või täisterakaerahelvestest. Tulemus on veelgi parem, kui lisad pudrule kuivatatud musti ploome või rosinaid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 l Vesi
4 dl Rukkihelbed
3 spl Või
1 tl Sool
Suhkur (soovi korral)
Kuivatatud mustad ploomid või rosinad (soovi korral)

Valmistamine

1. Kuumuta vesi keemiseni. Lisa helbed ja sool ning soovi korral ka rosinad või tükeldatud kuivatatud ploomid.

2. Hauta tasasel tulel 10 minutit, aeg-ajalt segades.

3. Kui puder on valmis, sega hulka või ja soovi korral ka suhkur. Serveeri kohe.

NB! Kes tahab, võib pudru hulka või ka segamata jätta ja rooga võisilmaga serveerida.