Leivavorm karamelliste õuntega
Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund ahjus
Koostisosad
4.5 dl Piim
5 tk Muna
1 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 spl Tume rumm (soovi korral)
60 g Või
2 tk Suur õun
3 spl Või
2 spl Kaneelisuhkur
300 g Õunamoos
400 g Rosina- või puuviljaleib
Valmistamine
1. Mikserda munad koos suhkrutega heledaks vahuks. Lisa mikserdades ka piim ja soovi korral rumm.
2. Rösti leivaviilud rösteris krõbedaks.
3. Koori õunad ja eemalda ettevaatlikult seemnekojad (ära õunu poolita). Lõika õunad umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks.
4. Sulata pannil või. Lisa kaneelisuhkur ja prae õunaviilud madalal kuumusel 2‒3 minuti jooksul mõlemalt poolt karamellikarva. Tõsta karamellised õunaviilud kõrvale.
5. Lao röstitud leivaviilud ja õunamoos kihiti suurde ahjuvormi või kuumuskindlatesse portsjonvormidesse nii, et alumiseks ja ülemiseks kihiks on leivaviilud.
6. Tõsta mõned lusikatäied munapiima leivakihtidele ja vala ülejäänu vormi. Aseta kõige peale karamellised õunaviilud.
7. Vorm küpseb 180-kraadises ahjus umbes 1 tund. Lase 10 minutit jahtuda ja paku soojalt.
Kommentaarid (0)