Nädala kook

Leivavorm karamelliste õuntega 

Tiina Lebane, 15. september 2014, 02:50
Leivavorm karamelliste õuntega Jaan Heinmaa
Rosinaleiva ja õunamoosiga küpseb kohev ja tervislik vormiroog. Või ja kaneelisuhkruga karamelliseks ja pehmeks praetud õunad vormi peal on maitsev ja kaunis lisand. Kui kasutad tavalist leiba, lisa kihtide vahele ka mõned mahlased tumedad rosinad.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund ahjus

Koostisosad
4.5 dl Piim
5 tk Muna
1 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 spl Tume rumm (soovi korral)
60 g Või
2 tk Suur õun
3 spl Või
2 spl Kaneelisuhkur
300 g Õunamoos
400 g Rosina- või puuviljaleib

Valmistamine

1. Mikserda munad koos suhkrutega heledaks vahuks. Lisa mikserdades ka piim ja soovi korral rumm.

2. Rösti leivaviilud rösteris krõbedaks.

3. Koori õunad ja eemalda ettevaatlikult seemnekojad (ära õunu poolita). Lõika õunad umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks.

4. Sulata pannil või. Lisa kaneelisuhkur ja prae õunaviilud madalal kuumusel 2‒3 minuti jooksul mõlemalt poolt karamellikarva. Tõsta karamellised õunaviilud kõrvale.

5. Lao röstitud leivaviilud ja õunamoos kihiti suurde ahjuvormi või kuumuskindlatesse portsjonvormidesse nii, et alumiseks ja ülemiseks kihiks on leivaviilud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee