Marineeritud sibuladFoto: Tarmo Virkus
Nädala kook
8. september 2014, 03:14

Marineeritud sibulad

Mahemagusad marineeritud sibulad on ideaalseks kaaslaseks paljudele toitudele. Marinaad taandab sibula tugevat maitset ning tulemuseks on krõmpsuvad rattad. Kindlasti sobib marineeritud sibul hästi salatitesse ning liha ja kala kõrvale.

Koostisosad
1 tk Salatisibul (suur)
2 dl Muscovado suhkur
1.5 dl Valge veini äädikas
2 dl Külm vesi
1 spl Oliiviõli
Sool

Valmistamine

1. Lõika sibul õhukesteks ratasteks ning kata külma veega. Lase 1 tund seista ja kalla vesi ära.

2. Sega kastrulis suhkur, äädikas, 2 dl vett ja õli.

3. Lisa veidi soola ja loorberileht.

4. Kuumuta, kuni suhkur on lahustunud, kuid ära keeda.

5. Kalla saadud marinaad sibulatele ja lase külmikus mõni tund kuni üleöö seista.