Veiseliha retseptid

Vana hea sibulaklops 

Tuuli Mathisen, 8. september 2014, 04:50
Vana hea sibulaklopsFoto: Tarmo Virkus
Minul on sibulaklopsiga väga erilised mälestused. Seda toitu meil kodus ei valmistatud, kuid kui käisime igal aastal restoranis kooliaasta algust ja lõppu tähistamas, siis tellisime sageli just sibulaklopsi. Ehk see selgitab, miks mulle siiani tundub sibulaklops väga peene ja uhke roana.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
700 g Veise selja- või välisfilee
Sool
Must pipar
Õli
2 spl Nisujahu
Vesi
100 g Hapukoor
Sibul

Valmistamine

1. Eemalda kelmed ja lõika liha ristikiudu 2 cm viiludeks.

2. Töötle vasaraga õhukeseks ja anna lihatükkidele ovaalne kuju. Raputa üle soola ja värskelt jahvatatud pipraga.

3. Kuumuta pannil õli ja prae kuumas liha mõlemalt poolt helepruuniks. Tõsta kõrvale ning kata fooliumiga.

4. Pannil olevale lihamahlale lisa veel veidi õli ning pruunista selles jahu, lisa keev vesi ning lase keema tõusta. Pane hulka ka hapukoor ja sega kaste ühtlaseks. Vajadusel maitsesta.

5. Aseta lihatükid kastmesse ning hauta ahjus tasasel kuumusel, kuni liha on täiesti pehme.

6. Samal ajal lõika sibulast rattad või poolrattad ning prae õlis keskmisel kuumusel kuldkollaseks. Maitseta soola ja pipraga.

7. Aseta taldrikule kaste koos veiselihalõikudega ning tõsta kuhjaga peale praetud sibulat.

Juurde sobib pakkuda keedetud kartuleid ja värskeid köögivilju.