Rohelise sibula pannkoogid ingverikastmegaFoto: Tarmo Virkus
Hommikusöögi retseptid
8. september 2014, 05:36

Rohelise sibula pannkoogid ingverikastmega

Hiina rikkalikust köögist pärit väga mõnus rohelise sibula täppidega pannkook. Põhja-Hiinas pakutakse seda sageli tänavatoiduna. Tõelise lihvi annab neile kookidele värskelt valmistatud ingverikaste, mis muidu üsna mahedat maitset korralikult krehvtise ja soolaka maitsebuketiga rikastab.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 dl Nisujahu
2 dl Keev vesi
1 dl Hakitud roheline sibul
Oliiviõli
Soola
Musta pipart
INGVERIKASTE
2 spl Sojakaste
2 spl Riisi- või valge vein
Äädikas
2 spl Hakitud roheline sibul
1 spl Värskelt riivitud ingver
2 tl Suhkur

Valmistamine

1. Pannkookide jaoks sega jahu keeva veega, töötle ühtlaseks ning kui tainas on veidi jahtunud, siis jätka sõtkumist kätega. Vormi ja sõtku seni, kuni tulemuseks on ühtlane ja läikiva pinnaga tainapall. Kata rätiga ja jäta umbes 1 tunniks seisma.

2. Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks, puista pinnale hakitud sibulat, natuke soola ning piserda peale veidi õli. Keera tainas rulli ning lõika 6–8 tükiks.

3. Tõsta iga tükk kännuna püsti, puista otstele jahu ja keera paar vinti püstisele tainarullile peale.

4. Vajuta “känd” peopesaga laiaks ning rulli jahusel pinnal ümmarguseks 10 cm läbimõõduga koogiks.

5. Kuumuta pannil õli ning prae pannkoogid mõlemalt poolt kuldpruuniks.

6. Ingverikastme jaoks sega koostisained ja lase veidi aega maitsestuda.

7. Serveeri pannkooke soojalt ning süües tuleks neid dippida ingverikastme sisse.