Vahukooreriisipuder mustikasupigaFoto: Meeli Küttim
Nädala kook
8. september 2014, 03:27

Vahukooreriisipuder mustikasupiga

Koostisosad
Keedetud pudruriisi
Vahustatud rõõsk koor 35%
Vanillsuhkur
MUSTIKASUPP
1 l Vesi
0.5 kg Mustikad
100 g Suhkur
2 spl Kartulitärklis

Valmistamine

1. Pane potti vesi ja suhkur, aja keema ning lisa mustikad.

2. Keeda kümmekond minutit.

3. Lahusta kartulitärklis natukeses külmas vees ja nirista segades mustikasupi sisse.

4. Kuumuta segades, kuid jälgi, et supp enam keema ei läheks – muidu tärklis ei mõju.

5. Tõsta mustikasupp jahtuma.

6. Vahusta koor, lisa maitse järgi vanillsuhkrut. Sega vahukoor jahtunud pudruriisiga.

7. Vala mustikasupp kaussi, keskele pane suur lusikatäis vahukoore-riisiputru.