Sealiha pirnide ja sinihallitusjuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
1. september 2014, 02:43

Sealiha pirnide ja sinihallitusjuustuga

Põnev kooslus liha, pirnide ja punase sibulaga tasub proovimist – koos kodumaiste mahlaste ja hapukate pirnidega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
1 spl Õli
2 tk Punane sibul
1 tk Pirn (suur)
3 tk Tüümianioks
2 spl Pruun suhkur
700 g Seavälisfilee või -karree
50 g Sinihallitusjuust

Valmistamine

1. Koori sibulad ja lõika 8 sektoriks. Koori pirnid ja lõika neljaks.

2. Kuumuta pannil õlis sibulat, pirne ja tüümiani koos pruuni suhkruga u 5 minutit, kuni muutuvad pruuniks.

3. Hõõru sealihatükid maitseainetega sisse ja pruunista pannil mõlemalt poolt.

4. Tõsta ahjuvormi. Tõsta peale sibulad ja pirnid.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit, pane peale sinihallitusjuustutükid ja küpseta veel 10 minutit, kuni juust ära sulab.