Tomatine puravikulasanje kitsejuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
1. september 2014, 01:06

Tomatine puravikulasanje kitsejuustuga

Hõrk puravikulasanje, millele kitsejuust põnevust lisab. Kaunistuseks sobib hästi üks väike varrega puravik. Loomulikult võid ses vormiroas kasutada ka muid metsaseeni ja muud meelepärast juustu.

Koostisosad
1.5 l Värsked puravikud
1 tk Sibul (suur)
2 tk Küüslauguküüs
400 g Suvikõrvits
2 spl Või
Sool
Must pipar
1 spl Suhkur
1 tl Pune
800 g Purustatud tomatid (ürdimaitselised)
200 g Kitsejuust
8 tk Lasanjeplaat
2 dl Riivitud juust

Valmistamine

1. Tükelda seened ja kuumuta suures kastrulis või pannil või sees.

2. Haki sibul ja küüslauk, lõika suvikõrvitsad väikesteks kuubikuteks, lisa seentele.

3. Kuumuta kõike koos veel mõni minut, maitsesta soola ja pipraga.

4. Lisa ka tomatikonservid ja kuumuta kõike u 10 minutit.

5. Viiluta kitsejuust. Laota lasanjevormi põhja tomati-seenekastet, pane peale mõned kitsejuustuviilud ja lasanjeplaadid.

6. Laota samal moel veel kaks kihti. Viimaseks kihiks peab jääma tomatikaste.

7. Puista peale riivitud juust ja küpseta 200 kraadi juures u 50 minutit või kuni lasanje kaunilt küps.