Kiudainerikkad toidud

Marineeritud kitsemamplid 

Lia Virkus, 1. september 2014, 03:47
Marineeritud kitsemamplidFoto: Jaan Heinmaa
Kitsemamplid on väga head söögiseened, mida ei pea isegi kupatama, vaid võib kohe pannile panna. Neid kasvab tavaliselt metsa all palju koos, kui õige kasvukoha leiad, saad neid korvi sisse palju. Siis tasub neid marineerida, et talvel peolauale panna. Kogus 1 liiter.

Koostisosad
600 g Värsked kitsemamplid
MARINAAD
7 dl Vesi
3 spl Suhkur
2 spl Sool
2 spl Äädikas 30%
8 tk Must terapipar
5 tk Vürts (terad)
5 tk Nelk (terad)
2 tk Loorberileht
1 tk Porgand (suur)
1 tk Sibul (suur)

Valmistamine

1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa kooritud viilutatud porgand ning sibul.

2. Mõõda hulka ka suhkur, sool, pipar, vürts, nelk ja loorberilehed, keeda u 3 minutit.

3. Lisa äädikas ja seened. Keeda kõike koos veel u 5 minutit, tõsta eelkuumutatud purkidesse ja sulge õhukindlalt.