Retseptid

Bolognese kastmega lasanje 

Toidutare, 25. august 2014, 08:01
Bolognese kastmega lasanje

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Sibul
3 spl Nisujahu
2 tk Küüslauguküüs
60 g Või
500 g Loomahakkliha
150 g Kollane juust (riivitud)
150 ml Punane vein
1 pk Knorr Fix maitsesegu spagetid Bolognese kastmes
1 spl Basiilik
1 spl Tomatipasta
1 pk Lasanje nuudlid
500 ml Piim
Õli

Valmistamine

1. Lõika sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks. Seejärel prae neid kuumas oliiviõlis. Kohe kui sibul ja küüslauk on ära praadinud, lisa hakkliha, segades pidevalt.

2. Kui liha on praetud, vala juurde vein ja oota kuni see on ära aurustunud.

3. Sega Knorr Fix 400 ml veega ja vala lihale. Lisa tomatipasta, basiilik ja pune. Kuumuta aeglasel tulel umbes 20 minutit kuni liha on pehme ja kaste paks.

4. Samal ajal valmista bešamellkaste. Sulata pannil või ja vala peale jahu. Sega kuni jahu on võiga segunenud.

5. Nüüd vala juurde piim ja sega intensiivselt, et ei tekiks tükke. Vii kaste keema ja maitsesta näpuotsatäie soolaga. Lõpus lisa kuumale kastmele pool riivitud juustu. Sega kuni juust on sulanud.

6. Niisuta ahjuvormi põhja bešamellkastmega ja pane sinna seejärel toores pasta.

7. Määri pastat bešamellkastmega. Seejärel pane kastmele kiht liha, selle järel teine kiht pastat ja bešamelli. Korda tegevust kuni liha on otsas. Kata viimane kiht pastaga ja vala järelejäänud bešamellkaste kõigele peale.

8. Lõpus raputa üle juustuga ja küpseta 180 °C-ni eelkuumutatud ahjus 30 minutit.