Kiudainerikkad toidud

Marjapärg 

Eva Palu, 18. august 2014, 03:02
MarjapärgFoto: Eva Palu
Esimsed jahedad ööd meelitavad ahju lähedale. Mis muud, kui käed kringijahuseks...

Koostisosad
KRINGLITAINAS
500 g Nisujahu
100 g Toasoe või
1 tk Muna
75 g Suhkur
1 tl Sool
6 g Kuivpärm
1.5 dl Piim
TÄIDIS
75 g Toasoe või
3 sl Suhkur
2 tl Kaneel
1 dl Mustikad (sobivad ka mustad sõstrad)
1 dl Punased sõstrad
1 dl Kirsid (sobivad ka vaarikad)
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna

Valmistamine

1. Sega jahu, pärm, sool, suhkur. Lisa toasoe või ja lahtiklopitud muna, sega kätega kuivainete sisse. Lisa 40 kraadine piim ja sõtku tainast umbes 10 minutit. Vormi tainas palliks, kata pealt jahuga, kata kauss toidukile ja käterätikuga ning tõsta sooja kohta kerkima.

2. Vahepeal sega täidiseks toasoe või, suhkur ja kaneel. Puhasta marjad, sh kirsid poolita.

3. Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks lahti nii, et see moodustaks ristküliku. Määri tainas (va 1 cm äärtest) või-kaneeli seguga ja raputa ühtlaselt peale marjad. Rulli kokku ja suru rull kergelt piklikuks. Lõika pikuti pooleks, nii et saad kaks pikka riba.

4. Põimi ribad kokku nii, et tõstad ühte riba teise peale. Moodusta ring ja põimi ka otsad korralikult kokku.

5. Tõsta küpsetuspaberile ja sellega ahjuplaadile. Jäta 30 minutiks kerkima. Määri pealt munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit. Raputa üle tuhksuhkruga.