ColcannonFoto: Jaan Heinmaa
Inglise ja Iiri köök
25. august 2014, 03:09

Colcannon

Briti päritolu kartulitamp kapsaga maitseb hästi nii võisilma kui krõbeda peekoniga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Kartul
100 g Või
Sool
1 tk Sibul (suur)
1 tk Lehtkapsas või savoi kapsas
120 g Peekon

Valmistamine

1. Koori kartulid ja lõika kreeka pähkli suurusteks tükkideks. Keeda 10–15 minutit, kuni kartul on hästi pehme. Nõruta, auruta kuivemaks, tambi pudruks ja hoia soojas.

2. Kui kartulid keevad, sulata suurel pannil või ja prae hakitud sibulat, kuni see on pehme ja natuke pruunistunud. Lisa tükeldatud kapsas ja sorts vett ning hauta, kuni kapsas on pehme ja suurem osa veest aurustunud. Sega hulka tambitud kartulid ja maitsesta soolaga.

3. Soovi korral lisa veel pisut võid. Serveeri pruunistatud peekoniga.