KaramelliruududFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
8. september 2014, 03:50

Karamelliruudud põldmarjadega

Pirakas karamellimaitseline plaadikook, millest jätkub suurele seltskonnale. Säilib külmas 4–5 päeva.

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg: 30 minutit + 35 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
200 g Sulatatud või
9 dl Täisterakaerahelbed
6 sl Nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
2 dl Suhkur
4 tl Vanillsuhkur
6 sl Siirup
KARAMELLKASTE
4 dl Rõõsk koor 35%
4 dl Fariinsuhkur
100 g Või
KAUNISTUSEKS
Hapukad marjad, nt põldmarjad või vaarikad

Valmistamine

1. Sega kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber ja suhkrud.

2. Sega kuivained sulatatud või ja seejärel siirupiga.

3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning laota sellele tainas.

4. Küpseta 175kraadises ahjus 15 minutit. Lase jahtuda.

5. Katte tarvis sega paksupõhjalises potis vahukoor ja fariinsuhkur, keeda pidevalt segades väiksel tulel 20 minutit.

6. Karamellkate on valmis, kui tilgutad seda külma vette ja tilk tahkub.

7. Lisa karamellile või ja sulata segades. Laota kate jahtunud põhjale ning lase koogil külmas jahtuda. Kaunista enne serveerimist marjadega.