Kiudainerikkad toidud

Pirni-mandlikook 

Angeelika Kang, 25. august 2014, 03:22
Pirni-mandlikookFoto: Angeelika Kang
See on rikkaliku ja mahlase mandlikattega pirnikook, kus võid soovi korral mandlid asendada sarapuupähklitega. Intensiivsema maitse saad, kui röstid kooritud mandlid eelnevalt ahjus ja seejärel jahvatad peeneks jahuks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
1 dl Tuhksuhkur
2 tk Munakollane
2 tl Riivitud sidrunikoor
3.5 dl Nisujahu
1 tl Sool
TÄIDIS
90 g Pehme või
1.5 dl Fariinsuhkur
2 tk Muna
120 g Jahvatatud mandlid
3 sl Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
2 tk Pirn (suur)

Valmistamine

1. Vahusta toasoe või ja tuhksuhkur. Lisa munakollased, sidrunikoor ning omavahel segatud jahu ja sool.

2. Suru tainas pikliku või 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtesse.

3. Vahusta toasoe või ja pool fariinsuhkrut kohevaks.

4. Lisa munad, mandlijahu, jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur ning sega ühtlaseks.

5. Pese ja koori pirnid, poolita ja eemalda südamik. Lõika sektoriteks.