Grillitud kanamaks mustade ploomidega
Kogus: viiele
Koostisosad
500 g Kanamaks
2 tk Küüslauguküüs
Hakitud petersell
3 sl Oliiviõli
3 sl Konjak
1 sl Redutseeritud veinikaste või mesi
Sool
Värske jahvatatud must pipar
15 tk Kuivatatud must ploom
Valmistamine
1. Pese maks voolava vee all, nõruta ja kuivata majapidamispaberi vahel kuivaks.
2. Sega kokku purustatud küüslaugust, hakitud petersellist, õlist, konjakist ja veinikastmest marinaad, lisades sinna maitse järgi soola ja pipart.
3. Määri maksatükid kastmega, puista sinna ka ploomid ja jäta külmikusse vähemalt 2 tunniks, parem aga terveks ööks maitsestuma.
4. Leota puust vardaid 20 minutit külmas vees.
5. Lüki maks vaheldumisi ploomidega vardasse ja grilli kiirelt kuumal grillil, tavalises ahjus või ahju grillrežiimil.
6. Maks küpseb kiiresti, jääb õrn ja pehme. Paku kõrvale redutseeritud veinikastet.
Redutseeritud veinikaste.
0,5 liitrit punast veini, 150–200 g fariinsuhkrut, näpuotsaga soola, tüümiani, loorberit, musta pipart, kadakamarju, sidrunit. Vein võib olla vabalt eelmise õhtu ülejääk.
1. Pane kõik komponendid korraga potti ja keeda vaiksel tulel, kuni vedelik on umbes poole võrra kokku keenud ning on konsistentsilt muutunud siirupiselt paksuks.
2. Hoia külmikus suletavas anumas. Võid kasutada lihadele kastmeks, lisada magustoidu peale või kasutada toidu maitsestamiseks.
Kommentaarid (0)