Kiudainerikkad toidud

Värske suvikõrvitsasalat 

Lia Virkus, 11. august 2014, 02:04
Värske suvikõrvitsasalatFoto: Jaan heinmaa
Üks kiiremaid ja lihtsaimaid viise valmistada maitsvalt suvikõrvitsat. Parim saab salat noortest krõmpsudest suvikõrvitsatest, mis korjatud oma aiast. Salatisse võid lisada ka poolitatud kirsstomateid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Suvikõrvits (väike)
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
4 sl Külmpressitud oliiviõli
Sool
Must pipar
Värske basiilik või till
Parmesani juust

Valmistamine

1. Pese suvikõrvitsad ja tõmba kartulikoorija abil õhukesed pikad ribad.

2. Loksuta kaanega suletud väikeses purgis sidrunist pressitud mahl õliga segamini, maitsesta soola ja vähese pipraga.

3. Kalla suvikõrvitsale, haki peale värsket basiilikut või tilli ja sega läbi. Lase veerand tundi maitsestuda enne serveerimist.

4. Puista peale Parmesani-laaste.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee