Suvikõrvitsa-šokolaadiruudud Kreeka pähklitegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
11. august 2014, 03:31

Suvikõrvitsa-šokolaadiruudud Kreeka pähklitega

Maitsev ja mahlane šokolaadikook, kus suvikõrvitsat küll näha ega tunda pole. Suus sulav apelsinimekiga toorjuustu-šokolaadiglasuur aitab koogil säilida mitu päeva mahlasena.

Koostisosad
200 g Või
200 g Tume šokolaad
3 tk Muna
4 dl Suhkur
350 g Suvikõrvits (riivitud)
2 sl Tsitruseliköör
130 g Kreeka pähklid
1.5 dl Nisujahu
ŠOKOLAADIGLASUUR
100 g Tume šokolaad
0.5 dl Kange kohvi
50 g Või (toasoe)
150 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
0.5 tk Riivitud apeslini koor

Valmistamine

1. Sulata või, tõsta pliidilt. Lisa hakitud šokolaad ja sega sulatades.

2. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa hulka sulavõi-šokolaadisegu.

3. Sega hulka ka riivitud suvikõrvits, liköör ja purustatud pähklid. Lõpuks lisa jahu.

4. Sega ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjupannile (u 25 x 35 cm).

5. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–25 minutit, sissetorgatud tikk peaks jääma kuivaks. Lase jahtuda.

6. Glasuuri jaoks sulata šokolaad kuumas kohvis.

7. Vahusta toasoe või, toorjuust, tuhksuhkur ja riivitud apelsinikoor.

8. Sega esmalt lusikatäis või-toorjuustusegu šokolaadi-kohvikastmesse ja sega siis šokolaadikaste või-toorjuustuvahu hulka.

9. Laota koogile ja lase tahkuda. Kaunista ja lõika ruutudeks.