Kiudainerikkad toidud

Suvikõrvitsa-šokolaadiruudud Kreeka pähklitega 

Lia Virkus, 11. august 2014, 03:31
Suvikõrvitsa-šokolaadiruudud Kreeka pähklitegaFoto: Jaan Heinmaa
Maitsev ja mahlane šokolaadikook, kus suvikõrvitsat küll näha ega tunda pole. Suus sulav apelsinimekiga toorjuustu-šokolaadiglasuur aitab koogil säilida mitu päeva mahlasena.

Koostisosad
200 g Või
200 g Tume šokolaad
3 tk Muna
4 dl Suhkur
350 g Suvikõrvits (riivitud)
2 sl Tsitruseliköör
130 g Kreeka pähklid
1.5 dl Nisujahu
ŠOKOLAADIGLASUUR
100 g Tume šokolaad
0.5 dl Kange kohvi
50 g Või (toasoe)
150 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
0.5 tk Riivitud apeslini koor

Valmistamine

1. Sulata või, tõsta pliidilt. Lisa hakitud šokolaad ja sega sulatades.

2. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa hulka sulavõi-šokolaadisegu.

3. Sega hulka ka riivitud suvikõrvits, liköör ja purustatud pähklid. Lõpuks lisa jahu.

4. Sega ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjupannile (u 25 x 35 cm).

5. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–25 minutit, sissetorgatud tikk peaks jääma kuivaks. Lase jahtuda.

6. Glasuuri jaoks sulata šokolaad kuumas kohvis.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee