Rootsi köök

Põldmarjaliköör 

Lia Virkus, 18. august 2015, 01:33
PõldmarjaliköörFoto: Jaan Heinmaa
Väheke teistmoodi liköör Rootsimaalt – väikeste jõuluvürtsidega jook koogi kõrvale või kinkimiseks kaunis pudelis. Kogus 600 -  700 ml.

Koostisosad
500 g Põldmarjad
2 tk Kaneelikoor
3 tk Vürtsnelk
3 dl Viin
SUHKRUSIIRUP
4 dl Suhkur
2 dl Vesi

Valmistamine

1. Pane marjad, vürtsid ja kaneelikoor koos viinaga suurde kaanega klaaspurki.

2. Lase seista 1 kuu. Keeda suhkrusiirup ja lase jahtuda.

3. Sõelu marjad ja sega sõelutud viin suhkrusiirupiga.

4. Vala pudelisse, võid nautida kohe, aga ka mõne kuu pärast.