Kiudainerikkad toidud

Ploomitšatni Kreeka pähklitega 

Lia Virkus, 31. juuli 2014, 12:26
Ploomitšatni Kreeka pähklitegaFoto: Jaan Heinmaa
Mõnus lisand liha-kala kõrvale. Eriti hea grillitud liha juurde. Kogus 1 liiter.

Koostisosad
1 kg Ploomid
2 tk Sibul (punane)
1 tk Tšillipipar (punane)
1.5 dl Suhkur (tume, nt Demerara)
2 dl Vesi
1 dl Palsamiveiniäädikat
0.5 tl Sool
1 dl Kreeka pähklid (purustatud)

Valmistamine

1. Pese ploomid, poolita ja eemalda kivid.

2. Lõika sektoriteks ja tõsta potti. Koori ja haki sibulad, haki ka tšilli.

3. Lisa tšilli ja sibulad koos vee, suhkru ja äädikaga potti.

4. Keeda kaane all 45 minutit, maitsesta soolaga.

5. Lisa pähklid ja jaga steriliseeritud purkidesse.