KilekotikurgidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. august 2014, 03:08

Kilekotikurgid

Kui sul on kiirelt vaja teha maitsvaid värskeid hapukurke, saad need valmis 2–3 tunniga kilekotis ja külmas. Kurke on hea paar tundi enne külmas vees leotada, et nad jääksid krõmpsud. 

Koostisosad
1 kg Värske kurk
1 sl Mersool
10 tk Mustasõstralehed
Tillivarred ja -õisikud
1 tk Küüslaugupea
2 tl Sinepiseemned

Valmistamine

1. Pese kurgid ja kui on aega, hoia neid paar tundi kuni üle öö külmas.

2. Lõika kurkidel otsad ära, et maitsed kiiremini imenduksid.

3. Tükelda mustasõstralehed ja küüslauk, pane koti põhja koos soola ja seemnetega.

4. Pane kotti ka kurgid ja hakitud tillivarred.

5. Sõlmi kott pealt kinni ja sakuta segamini.

6. Vettpole vaja lisada, see aeglustab maitsestumist.

7. Tõsta paariks tunniks külmkappi ja naudi kohe.