Tomati-seenesalatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
18. august 2014, 02:57

Tomati-seenesalat

Minu vaieldamatu lemmik! Naudin seda värskelt keedetuna ja ülejäänu panen purkidesse. Sobib salatiks liha juurde ja piruka-pitsakatteks. Pakun ka külalistele peolaual. Kasutan metsast leitud suuremaid männiriisikaid, mis pole marineerimiseks just kõige kaunimad. Kogus 2 liitrit.

Koostisosad
800 g Tomat (tükeldatud)
500 g Sibularõngad
1 kg Kupatatud riisikad
500 g Porgandiviilud (keedetud)
1 tk Tšillikaun (peeneks hakitud)
5 tk Küüslauguküüs (hakitud)
2 sl Äädikas 30%
2 dl Rapsiõli
1.5 sl Meresool
2 sl Suhkur
7 tk Musta pipra tera

Valmistamine

1. Kuumuta pannil pool õlist ja hauta seal mõned minutid sibulat, seeni ja porgandit. Lisa tomatitükid, küüslauk ja tšilli ning hauta pehmeks.

2. Maitsesta soola, suhkru, pipra ja äädikaga, keeda veel 5 minutit. Vala enne kaanetamist igasse purki pisut ka õli peale (nii säilib salat paremini ega jää pealt kuivaks).