Kiudainerikkad toidud

Ploomi-clafoutis 

Angelica Udeküll, 25. august 2014, 02:17
Ploomi-clafouti Daisy Lappard

Koostisosad
500 g Ploomid
1 dl Suhkur
2 sl Mandliliköör
160 g Või
2 tk Munakollane
1 tk Muna
1 sl Mandlijahu
1 dl Nisujahu
1 tl Vanillisuhkur

Valmistamine

1. Poolita ploomid ja eemalda kivid.

2. Sega poolitatud ploomid supilusikatäie suhkru ja likööriga.

3. Vahusta suhkur võiga kohevaks vahuks.

4. Lisa vahustamist jätkates või hulka ühekaupa munakollased ja üks muna koos valgega.

5. Viimasena lisa taina hulka eelnevalt segatud mandli- ja nisujahu.

6. Määri 22sentimeetrise läbimõõduga koogivorm võiga.

7. Laota vormi põhja esmalt ploomid ja seejärel kata ploomid tainaga.

8. Küpseta vormi 200 kraadi juures 30–35 minutit.

HEA TEADA!

Traditsiooniliselt valmistatakse clafouti-nimelist desserti kirssidega, aga katsetada tasub peale ploomide ka nektariinide, aprikooside ja pirnidega. Õun pole selleks parim, sest clafouti sisse sobivad eelkõige mahlase viljaliha ja kergelt happelise alatooniga viljad.

Küpsetis maitseb hästi nii ilma lisandita kui ka serveerituna koos piima, vanillikastme või valge jäätisega.

Mandlijahu leiad valmis kujul poest, aga saad seda ka ise teha näiteks kohviveskis mandlilaaste purustades. Samuti võid taina sisse lisada peenestatud mandlilaaste.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee