Nostalgiline sõstrakookFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
11. august 2014, 02:42

Nostalgiline sõstrakook

See kook oli kunagi kohvikute suveaja hitt. Mureda põhja, magusa kreemi ja želeega sõstrakoogist ei tüdine iial.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
0.75 dl Tuhksuhkur
1 tk Muna
0.5 tl Vanillsuhkur
Sool
4 dl Nisujuhau
KATE
200 g Või
2 dl Tuhksuhkur
100 g Kondenspiim
1 tl Vanillsuhkur
2 sl Brändi
150 g Punased sõstrad
ŽELEE
3 dl Punasesõstra- või muu mahl
4 tk Želatiinileht

Valmistamine

1. Vahusta või tuhksuhkruga. Sega hulka muna, vanillsuhkur, sool ja jahu ning hõõru ühtlaseks tainaks.

2. Keera toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.

3. Rulli tainas lahti ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud 20x30 cm koogivormi põhja. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit ja jahuta.

4. Vahusta või tuhksuhkruga ning sega hulka kondenspiim, vanillsuhkur ja brändi. Määri kreem põhjale ja raputa peale marjad.

5. Pane külmkappi, kuni kreem on tahenenud.

6. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta 3‒4 sl mahla keemiseni, sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed ja nirista ülejäänud mahla hulka.

7. Nirista mahl marjadele ja pane külmkappi tarretuma.