OasalatFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
11. august 2014, 01:21

Oasalat

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Rohelised oad
200 g Kollased oad
200 g Kirsstomatid
1 tk Punane sibul
2 sl Hakitud basiilik
50 g Oliivid
80 ml Oliiviõli
50 ml Punase veini äädikas
0.5 tl Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Eemalda ubadelt varreotsad ja keeda oad soolaga maitsestatud vees poolpehmeks.

2. Jahuta oad külma vee all maha ja lõika lühemateks juppideks.

3. Haki sibul, basiilik ja poolita kirsstomatid ning oliivid.

4. Sega õlist, äädikast ja maitseainetest kaste.

5. Lisa kastmele esmalt basiilik ja tomatid, seejärel jahutatud oad ja viimasena oliivid.

HEA TEADA!

*Selline oasalat sobib hästi grillitud või ahjuliha kõrvale.

*Kerge õlikastme asemel võid salatit maitsestada ka Caesari kastme või mõne muu rammusama kastmega.